ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Αστάγκα γιόγκα από την πηγή. Όταν ο μαθητής συνδέεται με την πηγή μέσα από μια μακροχρόνια σχέση αφοσίωσης δέσμευσης πειθαρχίας και υπακοής μόνο τότε μπορεί να ανθίσει και να δώσει καρπούς το δέντρο της γιόγκα.
Η Αστάγκα γιόγκα είναι μια πανάρχαια διδασκαλία και έχει μεταφερθεί μέχρι σήμερα από δάσκαλο σε μαθητή, με πολύ σεβασμό κι αγάπη.
Μέσα από την διδασκαλία των εκπαιδευτών της ashtanga dharma yoga μεταφέρεται αναλλοίωτη αυτή η γνώση γιατί αποτελούν μέρος της παράδοσης “parampara”, της αδιάσπαστης αλυσίδας που δημιουργείται από δάσκαλο σε μαθητή μεταφέροντας την πολύτιμη αυτή γνώση μέσα από τα βάθη των χρόνων στο σήμερα.
” Όταν ο μαθητής είναι έτοιμος ο δάσκαλος εμφανίζεται…”

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ
MARIA TSAKONA

MARIA TSAKONA

Certified ashtanga yoga teacher by KPJAYI

MARIA TSAKONA

MARIA TSAKONA

Certified ashtanga yoga teacher by KPJAYI

Όταν μιλάμε για ashtanga yoga στην Ελλάδα σίγουρα μιλάμε για την ιδιαίτερη Μαρία Τσάκωνα. Μοναδική στην Ελλάδα και από τους λίγους στον κόσμο certified teacher από το Krjayi Mysore της Ινδίας την αυθεντική πηγή της ashtanga yoga. Το 1992 σε πολύ νεαρή ηλικία συναντά τον Guruji -Pattabhi jois και τον Sharath Jois στο Mysore (Lakshmipuram) της Ινδίας, που θα τις διδάξουν την πρώτη σειρά της asthanga yoga και θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό την μετέπειτα ζωή της. Σχεδόν κάθε χρόνο και μέχρι σήμερα θα επισκέπτεται την Ινδία κάνοντας την διδασκαλία της yoga τρόπο ζωής. Με θέληση, υπομονή και αγάπη το δέντρο θα ανθίσει και θα δώσει καρπούς. Η Μαρία βρίσκεται στο 3ο επίπεδο και έχει πιστοποιηθεί από τους δασκάλους της να διδάσκει το 1ο τo 2ο και το 3ο επίπεδο της σειράς. Πιστή στα λόγια του Guruji "Do your practice and all is coming". ----------------------------------------------------------------------------------- "Ένα μεγάλο ευχαριστώ και απέραντη ευγνωμοσύνη στους δασκάλους μου που όχι μόνο μου δίδαξαν την πρακτική και τα επίπεδα αλλά μου έδειξαν τον τρόπο να ζω αληθινά και με στήριξαν σε κάθε δύσκολη στιγμή." Μ.Τ. ‘

PINELOPI GRIGORAKI

PINELOPI GRIGORAKI

Authorized ashtanga yoga teacher by KPJAYI

PINELOPI GRIGORAKI

PINELOPI GRIGORAKI

Authorized ashtanga yoga teacher by KPJAYI

Η Πηνελόπη Γρηγοράκη κατάγεται από τον Άγιο Παύλο Ρεθύμνου της Νότιας Κρήτης εκεί που λειτουργεί το πρώτο κέντρο astanga yoga (Yoga Plus) της Ευρώπης από το 1982 των δασκάλων Raddha Warrel και Derek Ireland. Η επαφή της σε νεαρή ηλικία με αυτούς τους μεγάλους δασκάλους και αναζητητές της γνώσης που πρώτοι έφεραν την γιόγκα από την Ινδία στο δυτικό κόσμο καθιστώντας τον Άγιο Παύλο πρωτοπόρο στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, ήταν καθοριστική. Το υπέροχο ταξίδι έχει μόλις ξεκινήσει. To 1994 ξεκινάει την πρακτική της στο Yoga Plus και με την καθοδήγηση της πρώτης της δασκάλας Raddha Warrel μυείται συστηματικά στον κόσμο της γιόγκα. Δημιουργεί τον σύλλογο Φίλων Γιόγκα και παραδίδει εντατικά μαθήματα στο Ρέθυμνο και στο Ηράκλειο ενώ συγχρόνως παρακολουθεί σεμινάρια σε διάφορα μέρη του κόσμου. Από το 2003-2007 επισκέπτεται την Ινδία και μαθητεύει κοντά στους μεγάλους δασκάλους της astanga yoga Pattabhi Jois και Sharath Jois Παράλληλα παρακολουθεί σεμινάρια αγιουβέρδας, σανσκριτικών,ινδικής φιλοσοφίας και μουσικής. Το 2005 οργανώνει με επιτυχία σεμινάρια astanga yoga με τους σημαντικούς δασκάλους Peter Sanson και Μαρία Τσάκωνα. Το 2007 ολοκληρώνει την εκπαίδευση δασκάλων στο σύστημα της anussara στην Ταυλάνδη. Η αναζήτηση της για την αρχετυπική γνώση και σοφία που κρύβεται πίσω από το αρχαίο σύστημα της γιόγκα την ωθούν ώστε να εμβαθύνει από το 2007 στις γνωστικές σπουδές και στον εσωτερισμό, ολοκληρώνοντας πρόγραμμα εκπαιδευτών το 2013 στο γνωστικό μοναστήρι Monserat στην Ισπανία. Στη σχολή της dmarma yoga που λειτουργεί μέχρι σήμερα στο κέντρο του Ηρακλείου διδάσκει με συνέπεια και αγάπη το δρόμο της γιόγκα. Παράλληλα στο κέντρο μελετών Γνώση δίνει διαλέξεις και παρουσιάζει τεχνικές διαλογισμού και αυτογνωσίας.