7ο ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΤΣΑΚΩΝΑ 23-25 ΜΑΡΤΙΟΥ

Starts 23/03/2019
Ends 25/03/2019

- not specified -

Ηράκλειο: 25ης Αυγούστου, 46 πάροδος, αριθμός 4

- not specified -

Το σεμινάριο θα περιλαμβάνει δύο καθοδηγούμενες πρακτικές στα σανσκριτικά, μέχρι και τις πρώτες πόζες από το δεύτερο (intermediate) με τις ακριβείς βινιάσες. Η τελευταία μέρα θα είναι self practice.

Η θεωρία θα έχει ως εξής:

1η ημέρα: τα 6 δηλητήρια, kama, krodha, moha, lobha, matsarya, mada. Δηλαδή λαγνεία, θυμός, ψευδαίσθηση, απληστία, τεμπελιά, ζήλια. Δια μέσου της πρακτικής, αυτά τα δηλητήρια εξαφανίζονται, σιγά σιγά ο νους καθαρίζει και η καρδιά γαληνεύει.

2η ημέρα: οι τέσσερεις περίοδοι της ζωής του ανθρώπου (4 ashramas) bramacharya, grihasta, vanaprashta, sanyasa, δηλαδή το στάδιο της μαθητείας, του οικογενειάρχη, της απόσυρσης, και της απελευθέρωσης. Ένας άνθρωπος για να ολοκληρώσει τη ζωή του πρέπει να περάσει από όλα τα στάδια, για να μπορέσει τελικά να φτάσει στην απελευθέρωση.

3η ημέρα: δυνάμωμα των χεριών για ανάποδες στηρίξεις. οι στηρίξεις στα χέρια είναι πολύ σημαντικές για την πρακτική και για την ζωή γενικότερα. Δυναμώνοντας τα χέρια, δυναμώνει κάποιος και στις αντιξοότητες της καθημερινότητας, γιατί μπορεί με στιβαρά χέρια να πάρει και να οδηγήσει το πηδάλιο της ζωής.

Σε αυτό το σεμινάριο θα δούμε κάποιες τεχνικές που δυναμώνουν το πάνω μέρος του σώματος.

Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα της Yoga στην Κρήτη

read next